Sunday, December 26, 2010

tarik trafik 5000 sehari ke blog anda (part1)


Selamat petang sume. Dah bangun belum ni? hehe.. yang dasyatnyer, anak mama hari ni bangun awal daripada biasa, pukul 4 pagi. huhu. ada sape2 nak lawan? chewahh. saje2 je anak mama nak bangga sebab sebelum ni anak mama memang liat giler nak mati nak bangun dan solat subuh.

 Kalo mama tarik selimut pukul 6 (kejut bangun), anak mama balas balik tarikan selimut tu then pukul 6.40 baru anak mama celik mata tengok dunia. Haha. terukkan anak mama ni? ish3x.. biasalah dunia dah nak kiamat. 

Tapi, anak mama dah berubah dah sekarang, insyaAllah. lepas dengar lagu Maher Zain. Cecece :) promote maher zain la pulak. Hihi.. oh ya, tengok x nasi lemak kopi o pagi ni tadi pukul8 kot, kat tv9, maher zain datang.. haha :) promote maher zain lagi..haha. anak mama duduk kul7 pg lagi depan kaca tv..haha.. over  nyer anak mama nih..hee

Harini, anak mama bangun dan terus tekan papan keyboard, haha sebab ada idea dan tips yang anak mama dapat dari mimpi tadi. Kih3x.. Tips ape tu? Tips nak tarik-menarik trafik sehingga 5000 sehari lawat ke blog.

 Fuyoo! bunyi cam best je. Haha. Kat sini, anak mama nak share dengan korang sedikit ilmu yang anak mama dapat. Segala tips yang anak mama bagi ni adalah untuk jana 5000 trafik sehari.

 Nak suh ramai datang, kita kena work hard lah cikit kan? betul x azrul azmi? ehh..tetibe ke keluar azrul azmi ni pesal?hehe :)

1. Korang kena selalu updated blog korang yakni kena buat 5-10 entry sehari. Ingat, entry kena berkualiti dan tajuk biar kasi gempak.

2. Korang kena banyak buat blogwalking, yakni pegi tinggal jejak tapak kaki korang kat blog orang lain supaya korang boleh heret diorang balik ke blog korang contohnya, banyakkanlah conteng2 kat shoutbox kawan2 blogger yang lain, pastu komen la kat entry yang korang rasa best dan ramai orang jenguk, tukar menukar banner url blog, tukar menukar url, pastu follow blog tu (dengan harapan orang tu pun follow korang balik, insyaAllah)

3.Korang ping-post terbaru korang kat geng blogger. Dah sertai belum geng blogger? Kalo belum click ni. Selain geng blogger tu, banyak lagi website yang korang boleh ping kan post korang tu, supaya korang dapat tarik pengunjung dengan lebih ramai. anak mama dah buat entry pasal senarai berjuta2 website yang boleh ping-post tu, click sini.

4. promote banner blog korang kat blog orm lain. tak de banner blog? cepat2 pegi buat kat sini, free je..

5.Korang digalakkan buat contest yang tersendiri. p/s. jangan lupa ajak anak mama yea.

6. Then, korang digalakkan letak button subscribe yang mana peminat korang boleh direct dapat post terbaru korang melalui email. seperti yang anak mama buat dalam blog anak mama ni kat bawah sekali. Ni dapat pastikan pengikut2 setia korang tak murtad and tak miss dari setiap post yang korang buat. Anak mama tak ingat dah dari website mana anak mama selongkar cara nak buat ni, try korang cari dalam google. rasanya belambak tutorial buat benda ni.

Ok, lah. setakat tu dulu anak mama bui(bagi) tips kat korang, nati ada masa anak mama buat lagi entry pasal ni. Semoga jadi kaya cam mereka. Azan zohor dah berkumandang. Chow!
p/s: jangan lupa solat zohor. hehe :) jadi follower anak mama's skali yea. Thanks..
sila click jika suka.. tq Kongsi beritahu rakan di facebook!

7 0 ladies and gentlemen love myCeloteh:

hollowgram said... Reply To This Comment

info bagus dari anak mama..

thumps up!
hollowgram

SobriMansor said... Reply To This Comment

aku pun tengah work hard skang nih pomote blog aku...ngeh..ngeh..ngeh...

y-A-n-A said... Reply To This Comment

terbaik dr anak mama!! :DD

nisa fadzil said... Reply To This Comment

thanks anak mama :]

KILA said... Reply To This Comment

Bagus nih.. ada yang perlu diamal..

AZRUL AZMI said... Reply To This Comment

sy baru je baca post ni.... ade nama saya rupe2nye....

Balqees Amanda said... Reply To This Comment

5-10 entri sehari..tu dia..banyak nya..jenoh la..