Saturday, November 19, 2011

Tips Lajukan Browser Mozilla Firefox

selamat pagi.. sebenarnya dah bangun awal lagi.. tapi tidur balik walaupun lusa nanti ada test.. adoi!.. tapi, nak bagi segar sikit mata ni sebelum study, nak share something.. cara nak kasi speed mozilla firefox laju sikit..

post asal pasal ni adalah dari kak anastasyea.. selalu jenguk blog beliau sebab sususan element kat blog beliau nampak kemas dan tak serabut.. walaupun kadang-kadang tersalah taip nama beliau, 'ambo' akan cuba cari dan ingat semula, even taip kat google.com.. :)

Mula² nak Lajukan Mozilla Firefox nie. Korang kena open browser Mozilla Firefox dulu. Kemudian taipkan perkataan "about:config" ni di dalam URL dan enter. (Ala .. tempat yg korang taip cth: http://www.google.com).

Kemudian gambar seperti di atas akan muncul. Abaikan amaran tersebut dan klik pada "I'll be careful, I promise!". Selepas itu, cari benda² di bawah ini;

1. Tukar seting network.http.pipelining kepada true. Lakukan perkara yang sama kepada network.http.proxy.pipelining
2. Setkan nilai network.http.pipelining.maxrequests kepada 30. 30 tu bermaksud browser akan request page dalam satu² masa.
3. Dan yang terakhir sekali, klik kanan pada mouse dan pilih New > Integer dan namakan sebagai nglayout.initialpaint.delay 
4. Nilai bagi nglayout.initialpaint.delay tu, korang letak 0 

5. dan cuba restart balik..

lastly, terima kasih kepada kak anastasyea!

selamat mencuba.. 
sila click jika suka.. tq Kongsi beritahu rakan di facebook!

0 0 ladies and gentlemen love myCeloteh: