Monday, February 14, 2011

sharifah sofea pertikai sambutan hari kekasih?

buat peminat sharifah sofea, admin nak beritahu yang dia tak lama lagi akan melahirkan anak sulungnya dengan pasangan, syed ismail syed al-ali. itu bukan isunya, isu yang admin nak bawa kali ni adalah mengenai pendapat dia sendiri tentang pengharaman sambutan valentine's day atau hari kekasih di laman twitternya. jom kita sama-sama baca.


tu dia.. bunyi macam tak puas hati je kan? tidak apalah. itu cuba pendapat dia. jangan marah la yer. 
pendapat admin pulak. admin rasa hari kekasih ni dah lama diharamkan. cuma ada sesetengah pihak jer yang tak ambil kisah atau ambil cakna tentang soal tu. ada satu kali tu, kalau tak salah dalam khutbah jumaat minggu lepas kat masjid UPM, khutbah dia pasal pengharaman hari valentine ni. admin tak tidur ok! 

dalam khutbah tu dikatakan, valentine's day ni adalah hari memperingati seorang paderi kristian satu masa dahulu. nak ringkaskan, hari itu adalah hari untuk orang agama kristian jer menyambutnya. jap, tak habis lagi admin nak membebel hehe.. pastu, imam tu ada jugak selitkan ayat al-quran @ hadis. ana (tukar mode jap) tak berapa pasti. tadi tanya cik google. 

jumpa pasal ni. pasal cerita atau al-kisah sejarah hari kekasih ni. baca sini aduh! penat admin membebel. nak minum air sat.. ok. sambil minum tu, layan lah sejarah valentine's tadi tu yer. boleh jadi bahan bukti untuk orang macam sharifah sofea ni. hehe. admin tak berpihak untuk saper-saper yer!
sila click jika suka.. tq Kongsi beritahu rakan di facebook!

0 0 ladies and gentlemen love myCeloteh: