Wednesday, December 22, 2010

timbang berat blog atau website anda


Selamat petang semua. Petang ni anak mama nak share ilmu yang baru anak mama dapat iaitu cara nak timbang blog korang. Anak mama nasihatkan korang manage la betul2 blog korang tu supaya tak lebih dari 100. 

Camner nak manage? Korang buang la widget2 yang tak bermanfaat tu dan pastikan hanya 3 hingga 5 post sahaja pada front page. Kalo berat blog korang tak lebih dari 100, tu memang blog terbaik ah. contoh blog anak mama ni. Anak mama nyer blog 98. Selamat, sikit lagi nak exceed 100. Huhu :)

Tapi, kalo 100 lebih2 sikit tu takpe la, boleh dimaafkan, jangan sampai 200 pulak. Sebab ape? Sebab nanti blog korang lambat loading, so traffic dan orang lain terus tutup blog korang dan lari lintang pukang. Hehe :)

Nak check, click je kat sini

Selamat mencuba. Jangan lupa free click iklan kat blog ni. Dah lama iklan anak mama tak diclick (buat muka kesian) haha. 1 lagi, jadilah follower sekali ek, ada 10 orang je baru ni, nak buat 1 team bola pun tak cukup. Hihi.
sila click jika suka.. tq Kongsi beritahu rakan di facebook!

3 0 ladies and gentlemen love myCeloteh:

De Mois said... Reply To This Comment

Tq anak mama. I punya 99. Lagi nak dekat. Cuak i. Huhu

SobriMansor said... Reply To This Comment

Blog aku tak tau la bapa beratnya sebab tak makan nasi hari2....hehehe

saya_arief said... Reply To This Comment

berat yang ideal..
;D