Friday, January 21, 2011

Adun Merlimau meninggal

MELAKA: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Merlimau, Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan, 54, yang berdepan tiga serangan jantung dalam tempoh seminggu menghembuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Pakar Putra, di sini, malam tadi.

Allahyarham yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Desa dan Pertanian negeri disahkan meninggal dunia pada jam 8.10 malam oleh doktor pakar perubatan, Datuk Dr Mohd Suhaimi Mohd Uda Tenang.

Mohamad Hidhir yang berkhidmat selama dua penggal sebagai Adun Merlimau meninggalkan balu, Datin Noor Azian Mohd Ali, 52, dan empat anak iaitu Mohamad Fairuz Afiq, 25; pasangan kembar, Sharafina Adila dan Sharafina Adzizah, 23, serta Nurul Hazira, 19.

Jenazah Allahyarham dibawa pulang ke rumah keluarga di Kampung Tersusun Lipat Kajang, sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Chincin, Jasin.

Ketua Pegawai Eksekutif Hospital Pakar Putra, Radhuana Salleh berkata, sebelum ini Mohamad Hidhir dimasukkan ke hospital berkenaan kira-kira jam 1.30 tengah hari Khamis lalu untuk menjalani pemeriksaan selepas mengadu sakit perut.

Menurutnya, Mohamad Hidhir kemudian menjalani pembedahan untuk membesarkan saluran arteri yang tersumbat kira-kira jam 2.45 petang dan dipakaikan dengan alat ‘sten’ (alat membesarkan salur darah). baca sepenuhnya>>
sila click jika suka.. tq Kongsi beritahu rakan di facebook!

0 0 ladies and gentlemen love myCeloteh: